Programme

Programme

4th  Life Through Movement International Conference

Wednesday, 3rd  October 2018

 

16:00- 18:00 Registration for main conference–  Venue
   

 

Thursday,4th October 2018

 

07:00 Registration –  Venue
08:00

08:45

09:30

Opening, Welcome & Award ceremony –

Keynote 1: Recipient of the BASA Research award:

Keynote 2:

10:15 Tea break
10:45-13:00

 

Session 1A Chronic diseases Track

(Oral presentations)

Session 1B: Sport Science Track

(Oral presentations)

 

 

 

6 x 20 minute per presentation

1

2

3

4

5

6

6 x 20 minutes per presentation

1

2

3

4

5

6

13:00 – 14:00 LUNCH (Venue)
13:00 – 13:55

 

13:00 – 13:05

13:05- 13:10

13:10 – 13:15

13:15 – 13:20

13:20 – 13:25

13:25 – 13:30

13:30 – 13:35

13:35 – 13:40

13:40 – 13:45

13:45 – 13:50

Poster session 1: Chronic disease & Sport Science

10 x 5 min poster presentations

14:00 – 14:45 Keynote 3:  
14:45 Tea break
15:00-17:00

 

Session 2A: Health Promotion/Exercise is Medicine (Oral presentations) Session 2B: Coaching, Strength & Conditioning (Oral presentations)
15:00 – 15:20:

15:20 – 15:40

15:40 – 16:00

16:00 – 16:20

16:20 – 16:40:

16:40 – 17:00

6 x 20 minute presentations 6 x 20 minute presentations
18:30 Cocktail function (Venue)

Sponsor

 

Friday, 5th October 2018

6:30 – 7:30 Morning Physical Activity
07:30 Registration -Venue

 

08:30 -09:15

09:15 – 10:00

Keynote 4:

Keynote 5:  

10h00 Tea break
10h30 – 11:00

 

10:30 – 10:35

10:35 – 10:40

10:40 – 10:45

10:45 – 10:50     

10:50 – 10:55

Poster session 2: Health promotion

6 x 5 min poster presentations

 

 

 

 

 

 

 

11:00 -13:00 Session 3A: Orthopaedics Track (Oral presentation) Session  3B: Wellness Track (Oral presentation)
11:00 – 11:20

11:20 – 11:40

11:40 – 12:00

12:00 – 12:20

12:20 – 12:40

12:40 – 13:00

6 x Oral presentations of 20 minutes 6 x Oral presentations of 20 minutes
13:00 LUNCH
13:05-13:50 Meet the Editor and Editorial Board – SAJRSPER
14:00 Keynote 6:
14:45 Tea break
15:00 -16:20 Session 4A  Quality Physical Education Track (Oral presentation) Session 4B  Pregnancy, Children and Geriatrics (Oral presentation)
15:00 – 15:20:

15:20 – 15:40:

15:40 – 16:00:

16:00 – 16:20:

4 x 20 minute presentations 4 x 20 minute presentations
18h30 Gala Dinner

 

Saturday, 6th October 2018

 

07:00-08:00 Morning Physical activity
09:00 – 09:45 Keynote 7:
09:45-10:00 Session 5A Exercise prescription in Special populations (Oral presentation) Session 5B: Recreation, Leisure time and Sport Management (Oral presentations)
09:45 – 10:05

10:05 – 10:25

10:25 – 10:45

10:45-11:05

4 x 20 minutes 4 x 20 min
11:05 -11:15 TEA BREAK
11:15 – 12:00 Ethics talk & Panel discussion
12:00 – 12:30 Conclusion of conference – Announcement of the 2020 conference